Rettelse

Feil i oppskriften på Ingers Hjemmetbrød

Dessverre har det sneket seg inn en feil i oppskriften på side 18 i uke 33 . Det stod 9 dl med hvetekli, det skulle være hvetemel.

SUNT OG GODT: Inger Kløkstad har laget et nytt brød for Hjemmets lesere.
SUNT OG GODT: Inger Kløkstad har laget et nytt brød for Hjemmets lesere. Foto: Foto: Jørn Grønlund
Sist oppdatert

Riktig oppskrift er:

Ingers Hjemmet-brød

3 brød i toliters form eller 4 brød i 1,5-liters form

800 g fibramel

350 g fin sammalt hvete

350 g fin sammalt rug

200 g helkorn hvete

9 dl hvetemel

1 revet eple

½ liter eplejuice

1,5 liter vann

100 g gjær

2 ts salt

1 dl linfrø

1 dl solsikke

Bland alt det tørre, løs gjæren opp i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen skal være løs. Forhev i en time, slå deigen ned igjen og etterhev ytterligere 30 minutter. Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former. Kan etterheves, men ikke lenger enn til at den har gått opp kant i kant med formen (ellers får du lett hulskorpe). Settes inn i varm ovn. Stekes på 220 grader (200 grader på varmluft) i underkant av en time.

 

Denne saken ble første gang publisert 21/08 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også