Oppskrift: Klassisk ostekake

Fargerik og frisk ostekake

Prøv denne lekre ostekaken som er enkel å lage og smaker himmelsk.

FRISTENDE: Server med røde bær til, f.eks. rips, bringebær eller jordbær.
FRISTENDE: Server med røde bær til, f.eks. rips, bringebær eller jordbær. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
FRISTENDE: Server med røde bær til, f.eks. rips, bringebær eller jordbær.
FRISTENDE: Server med røde bær til, f.eks. rips, bringebær eller jordbær. Foto: Svein Brimi

(Kakeform, 24 cm i diameter)

200 g Digestive-kjeks (ev. andre søte grove kjeks)   

100 g smør 

5 pl. gelatin 

3 dl kremfløte 

1 dl sukker   

400 g kremost naturell 

GELÉLOKK:  

1 pk. bringbærgelé   

bær til pynt 

•Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform eller porsjonsformer og stek i ovn ved 175° i 10-15 min. Avkjøl.  

Legg gelatinplatene i vann, ca. 3 min. Visp fløten og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører gelatinene inn i kremen.  

Fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4–5 timer, gjerne natten over.

Lag gelélokket som anvist på gelepakken, men bruk kun halv mengde vann. La geléen bli avkjølt før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca.3 timer til gelélokket har stivnet. 

Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.

Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.

Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.

Les også:

Fransk sjokoladekake: Eksklusiv smak – enkel å lage

Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

 

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Astrid Valler

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 24/06 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også