Eplekake

Prøv denne deilige eplekaken mens den er rykende varm...

Foto: Kim Holte/OEK
Sist oppdatert
3 epler
3 egg
2 1/2 dl sukker
1 1/2 dl smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1 ts malt kanel
 
Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen smeltet smør og melk, det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
Smør en springform, ca. 24 cm, og hell i kakerøren. Bruk slikkepott, så alt kommer med. Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir) og dryss over sukker og kanel.
Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved ca. 200 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. Dryss melis over kaken før servering.
Vaniljesaus eller -iskrem smaker godt ved siden av.

Denne saken ble første gang publisert 07/11 2011, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også