Søt fristelse

Eple-knas

Bakte epler med sprøtt dekke er en super hverdagsdessert eller når du får lyst på en søt, liten godbit. Ekstra godt smaker det med vispet krem til.

Server denne fristende eple-desserten med litt vispet krem til.
Server denne fristende eple-desserten med litt vispet krem til. Foto: Foto: Synøve Dreyer
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

6-8 epler

3 dl havregryn

75 g smør

3 ss sukker

2 ts kanel

Del eplene i små terninger. Fordel eplebitene i fire små, smurte, ildfaste former.

Ha havregryn, smør, sukker og kanel i en arbeidsbolle og kna det sammen med fingertuppene. Fordel massen over de fire formene.

Bak epleformene midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min.

Server eplene lunkne, gjerne med vispet krem eller vaniljeis til.

Denne saken ble første gang publisert 04/03 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også