En sikker vinner-kake til 17. mai!

I Hjemmet nr. 20 får du alle oppskriftene du trenger for en smakfull 17. maifeiring!

Vår jury har gått igjennom over 100 oppskrifter før disse tre vinnerne ble kåret i vår bakekonkurranse.
Vår jury har gått igjennom over 100 oppskrifter før disse tre vinnerne ble kåret i vår bakekonkurranse. Foto: Tove Hertzberg
Sist oppdatert

??Det var stor respons på kakekonkurransen i Hjemmet nr. 9,  med over 100 innsendte bidrag! Juryen har lagt vekt på at kakene skulle inneholde en viss mengde kaffe, være relativt enkle å lage og selvfølgelig smake godt. Her får du oppskriften på kaken som juryen har kåret som den aller beste:



 

EVERGOOD-KAKE MED FRUKTNØTT OG ROM



Ca. 10-12 biter 13hj20MatFaksimileTekst.jpg

275 g sukker
150 g smør
2 egg
50 g hasselnøtter
50 g rosiner
100 g Fruktnøtt-sjokolade
2 dl Evergood-kaffe
240 g mel
3 ts bakepulver
10 dråper romessens
GLASUR:
50 g smør
400 g melis
5 ss Evergood-kaffe
50 g kokesjokolade
5 dråper romessens
Smelt sjokoladen i varm kaffe. La blandingen avkjøles mens sukker og smør røres hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg i smørkremen. Bland inn de tørre ingrediensene i smørkremen vekselvis med sjokoladeblandingen. Finhakkede hasselnøtter, rosiner og romessens blandes i til slutt.
Hell røren i en smurt form, 22 cm i diameter. Stekes midt i ovnen ved 170° i ca. 50 min.
Avkjøles på rist.
Smelt smøret til glasuren og ha i melisen. Smelt sjokoladen i varm kaffe og bland dette med melisen. Smak til med romessens. Glasuren smøres over kaken når kaken er avkjølt.

Denne saken ble første gang publisert 13/05 2013, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også