En sikker vinner-kake til 17. mai!

I Hjemmet nr. 20 får du alle oppskriftene du trenger for en smakfull 17. maifeiring!

Vår jury har gått igjennom over 100 oppskrifter før disse tre vinnerne ble kåret i vår bakekonkurranse.

Vår jury har gått igjennom over 100 oppskrifter før disse tre vinnerne ble kåret i vår bakekonkurranse. Foto: Tove Hertzberg

Publisert Oppdatert

??Det var stor respons på kakekonkurransen i Hjemmet nr. 9,  med over 100 innsendte bidrag! Juryen har lagt vekt på at kakene skulle inneholde en viss mengde kaffe, være relativt enkle å lage og selvfølgelig smake godt. Her får du oppskriften på kaken som juryen har kåret som den aller beste:



 

EVERGOOD-KAKE MED FRUKTNØTT OG ROM



Ca. 10-12 biter 13hj20MatFaksimileTekst.jpg

275 g sukker
150 g smør
2 egg
50 g hasselnøtter
50 g rosiner
100 g Fruktnøtt-sjokolade
2 dl Evergood-kaffe
240 g mel
3 ts bakepulver
10 dråper romessens
GLASUR:
50 g smør
400 g melis
5 ss Evergood-kaffe
50 g kokesjokolade
5 dråper romessens
Smelt sjokoladen i varm kaffe. La blandingen avkjøles mens sukker og smør røres hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg i smørkremen. Bland inn de tørre ingrediensene i smørkremen vekselvis med sjokoladeblandingen. Finhakkede hasselnøtter, rosiner og romessens blandes i til slutt.
Hell røren i en smurt form, 22 cm i diameter. Stekes midt i ovnen ved 170° i ca. 50 min.
Avkjøles på rist.
Smelt smøret til glasuren og ha i melisen. Smelt sjokoladen i varm kaffe og bland dette med melisen. Smak til med romessens. Glasuren smøres over kaken når kaken er avkjølt.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag