Oppskrift på sjokoladekake med appelsin

En godbit til å ha på lur

Vi lot oss friste av denne lekre kaken med sjokolade og appelsin. Bunnen kan du ha på lur i fryseren, og da er det fort gjort å pynte med krem og frukt.

Foto: Tine.no

Publisert Oppdatert

12 biter

150 g mørk sjokolade

125 g smør

1 appelsin, saften

4 egg

150 g sukker

70 g hvetemel

1 dl valnøtter,

grovhakkede

PYNT:

2 dl pisket kremfløte

1–2 modne nektariner i båter

sitronmelisse og ev. finrevet appelsinskall

Smelt sjokolade og smør i en kjele, og avkjøl. Rør inn appelsinsaft. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland sammen mel og nøtter og rør dette i eggedosisen vekselvis med sjokoladen. Fyll røren i en god smurt form 24 cm i diameter.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160° i ca. 1 time. Avkjøl kaken på rist.

Server kaken med pisket krem og båter av modne nektariner. Pynt med sitronmelisse.

LES OGSÅ:

Mørk, uimotståelig søtsak

Dronningen av Saba

Herlig, mørk brownies-variant med kokos

Sjokoladekake med nøtter og krem

Sjokoladedrøm med friske bær

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning