RASKE OG GODE: Få enda flere oppskrifter på deilige formkaker i Hjemmet uke 32, som denne sjokoladekaken med krydder. © Svein Brimi

(Kakeform/brødform, 1 liter)

250 g sukker

60 g hasselnøtter

240 g hvetemel

1 ts bakepulver

1½ dl fløte

100 g smør

½ sitron, saft og skall

4 egg

100 g gulrot

SJOKOLADEGLASUR:

1 dl fløte

150 g kokesjokolade

mandelflak

Bland sammen sukker, grovhakkede nøtter, hvetemel og bakepulver i en bolle.

Tilsett mens du rører fløte, smeltet smør, sitronsaft- og skall og ett og ett egg om gangen. Riv gulrøttene fint på et rivjern og rør det inn i deigen. Hell røren i en smurt form og stek midt i ovn ved 170° i ca. 1 time. Ta ut kaken og avkjøl på rist.

Glasur: Kok opp fløte og knekk sjokoladen i fløten, sett til side. La stå til sjokoladen har smeltet og rør om. Avkjøl litt og hell over kaken. Dryss mandelflak over.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!