Denne kan du bake i en fei!

Smakfull gulrotkake med nøtter

Har du lyst på noe godt til kaffen, er denne formkaken en innertier!

1-2-3: Denne kaken er snarbakt og enkel å lykkes med. Har du ikke en randform, duger en vanlig brødform utmerket.
1-2-3: Denne kaken er snarbakt og enkel å lykkes med. Har du ikke en randform, duger en vanlig brødform utmerket. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
RASKE OG GODE: Få enda flere oppskrifter på deilige formkaker i Hjemmet uke 32, som denne sjokoladekaken med krydder.
RASKE OG GODE: Få enda flere oppskrifter på deilige formkaker i Hjemmet uke 32, som denne sjokoladekaken med krydder. Foto: Svein Brimi

(Kakeform/brødform, 1 liter)

250 g sukker

60 g hasselnøtter

240 g hvetemel

1 ts bakepulver

1½ dl fløte

100 g smør

½ sitron, saft og skall

4 egg

100 g gulrot

SJOKOLADEGLASUR:

1 dl fløte

150 g kokesjokolade

mandelflak

Bland sammen sukker, grovhakkede nøtter, hvetemel og bakepulver i en bolle.

Tilsett mens du rører fløte, smeltet smør, sitronsaft- og skall og ett og ett egg om gangen. Riv gulrøttene fint på et rivjern og rør det inn i deigen. Hell røren i en smurt form og stek midt i ovn ved 170° i ca. 1 time. Ta ut kaken og avkjøl på rist.

Glasur: Kok opp fløte og knekk sjokoladen i fløten, sett til side. La stå til sjokoladen har smeltet og rør om. Avkjøl litt og hell over kaken. Dryss mandelflak over.

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 27/07 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også