Denne er glutenfri

Knasende gode karamellruter

Kombinasjonen karamell, sjokolade og mandelbunn smaker himmelsk!

VINN-VINN:Ikke bare smaker den godt, kaken er også glutenfri!
VINN-VINN:Ikke bare smaker den godt, kaken er også glutenfri!
Sist oppdatert

(20 biter)

250 g mandler

2 store egg

100 g lyst brunt sukker

1 ts natron

½ ts salt

vegetabilsk olje, til å smøre formen med

KARAMELL:

200 g sukker

1¼ dl fløte

SJOKOLADELOKK:

200 g mørk sjokolade

Kle en form, ca. 20 x 20 cm (eller bruk en rund springform om du heller vil ha en rund kake), legg bakepapir i bunnen (med overheng på sidene) og smør det med litt olje.

Kjør mandlene i en food processor til de er nokså finmalte, men ikke så mye at de blir til pulver. Bland sammen alle ingrediensene til bunnen i en bolle, og tøm over i formen.

Stek bunnen midt i ovnen ved 180° i ca. 30 min.

Karamell: Sett en tykkbunnet kjele på platen på middels varme. Når kjelen er varm, tøm i sukkeret og vent til det begynner å smelte langs kantene. Snu forsiktig på kasserollen sånn at sukkeret løses opp helt, men vær tålmodig – dette tar litt tid! Ikke bli fristet til å skru opp varmen på plata, da kommer karamellen til å smake brent. Når alle sukkerkorn er oppløst, og karamellen har fått en fin rødbrun farge, ta kasserollen av platen, og hell i kremfløten. Rør hurtig om i ett minutt, til fløten er kokt inn og karamellen er blitt lysere brun.

Hell karamellen over den stekte bunnen (som fortsatt ligger i formen). Sett formen i kjøleskapet til karamellen er nokså fast.

Smelt sjokoladen over vannbad, fordel den over karamellen. Jevn utover med en kniv og sett i kjøleskapet igjen til sjokoladen er stivnet.

Skjær kaken i ruter før servering. Bør serveres kjøleskapskald.

Les også:

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også