Deilig tradisjonskost fra grunnen av

Trine brenner for lokal, kortreist mat, tradisjonsmat med moderne vri og ikke minst - hun strutter av matglede! I Hjemmet nr. 14, som er i salg fra mandag 31. mars 2014, deler hun sine syv favorittoppskrifter med oss.

Sprøstekte, hjemmelagde fiskepinner er uimotståelige gode! Her gjelder det å bruke gode fiskeråvarer og lage en sprø panering av daggammelt brød.

Sprøstekte, hjemmelagde fiskepinner er uimotståelige gode! Her gjelder det å bruke gode fiskeråvarer og lage en sprø panering av daggammelt brød. Foto: Foto: Tove Hertzberg

Publisert
Stikker du innom Trine på gården i Søgne, vil du sannsynligvis finne en stor haug nybakte brød, duftende fiskesuppe, travle cateringkokker og nylaget konfekt. Her produseres det flittig og lokalbefolkningen er trofaste kunder.

Stikker du innom Trine på gården i Søgne, vil du sannsynligvis finne en stor haug nybakte brød, duftende fiskesuppe, travle cateringkokker og nylaget konfekt. Her produseres det flittig og lokalbefolkningen er trofaste kunder. Foto: Foto: Tove Hertzberg

Her får du en smakebit på en av dem. Trine hjemmelagde fiskepinner er noe helt annet enn dem du finner i frysedisken. Sunt, enkelt og utrolig godt!

FISKEPINNER

(4 porsjoner)

800 g filet av brosme eller lange

3 egg

1 dl hvetemel

2 dl brødrasp

(av daggammelt brød)

½ ts salt og nykvernet pepper

RØMMEDRESSING:

3 dl lettrømme

1 hvitløkfedd

1/3agurk

1/2 ts salt

1 ts sukker

1 ss sitronsaft

3 drag med pepperkverna

Bland raspet agurk og presset hvitløk i rømmen, smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft. La dressingen stå i 30 min for å trekke smak.

Del brosmen i biter på 2x5 cm.

Visp sammen eggene med en gaffel i en vid skål. Bland hvetemel med salt og pepper i en annen skål, og brødrasp legges i en tredje skål. Dypp fisken først i hvetemel, så over i egg og til slutt i brødrasp (se rammen til venstre).

HJEMMELAGDE KRUTONGER

Brødkrutonger/brødrasp er enkelt å lage selv. Bruk gjerne daggammelt brød. Del brødet i terninger og legg dem i en ildfast form, ringle over solsikkeolje eller olivenolje. Dryss over maldonsalt. Ellers kan rosmarin og hvitløk eventuelt tilsettes som smak.

La steke i 15 min. ved 180°. Vend gjerne brødterningene et par ganger mens det står i ovnen, slik at resultatet blir jevnt.

Når terningene er sprø og tørre, tas formen ut av ovnen. Avkjøles.

Krutongene kan også males i food processor til paneringsmel, som oppbevares i tett boks. Det setter en fantastisk smak på både fiskepinner og fiskegrateng.

Når denne jobben er gjort, er fiskepinnene klare til steking.

Fiskepinnene stekes i en blanding av smør og olivenolje på middels varme i stekepanne.

Server fiskepinnene med råkost, kokte poteter eller stekte båtpoteter og rømmedressing.

I Hjemmet nr. 14/2014 får du også Trines oppskrifter på:

  • Langtidsstekt elgstek
  • Fiskegrateng
  • Fiskesuppe
  • "Kjødd i mørke" (sosekjødd, bankekjøtt)
  • Fløtepudding
  • Eplepai

I tillegg får du flere spennende matoppskrifter på Hjemmets matsider i Ukens fristelse og Kjøkkenkroken.

Foto: Hjemmet

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning