De raske og gode påskemiddagene

I Hjemmet lærer du hvordan den gode påskemiddagen kan lages i en fei!

Tilbehøret tar ikke lengre tid enn kyllingens steking. Enkelt og godt. Er du på hytte uten ovn, kan kyllingen stekes i panne under lokk på relativt lav varme.

Tilbehøret tar ikke lengre tid enn kyllingens steking. Enkelt og godt. Er du på hytte uten ovn, kan kyllingen stekes i panne under lokk på relativt lav varme. Foto: Eva Brænd

Publisert Oppdatert

I Hjemmet nr. 12/2013, som er i salg fra mandag 19. mars, får du alle tipsene du trenger for en rekke raske og lettvinte påskemiddager. Under får du en smakebit på én av dem: Kyllingrulader med glaserte grønnsaker og stekte mandler.

 

Kyllingrulader



(4 porsjoner)

4 kyllingfileter (ca. 600 g)
salt
nykvernet pepper
frisk timian
persille
1 hvitløkfedd
8 skiver tynnskåret bacon (ca. 175 g)
½ dl vann
SAUS:
sky fra den ildfaste formen
2 dl Vikingmelk (kondensert, usøtet melk)
1 ts maisenna
GRØNNSAKWOK:
1 rød paprika
4 vårløk
150 g sukkererter
1 ss olje
1 ss smør
litt salt
TILBEHØR
kokt ris
50 g mandler
ev. ½ sitron13hj12FaksimilePaskemat.JPG

Brett ut kyllingfiletene og skjær hver i to like store filetstykker. Ha over salt, pepper og urter. Tvinn en baconstrimmel rundt hver og legg skjøten ned i en ildfast form. Stek dem i ovnen på nederste rille ved 225° i 15-20 min. Etter noen minutters steking, has litt vann i formen.
Visp sammen maisenna og Vikingmelk, løs opp skyen i formen og sil alt før det kokes opp under omrøring.
Del grønnsakene i biter, stek dem under omrøring på sterk varme og ha smør og en anelse salt på.
Kok ris etter anvisning på pakningen.
Rist hele mandler i tørr panne på lav varme og server dem til.
Server eventuelt en sitronbåt ved siden av kyllingen.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag