Daddelkake

Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

100 g dadler
50 g valnøtter
3 egg
2 dl brunt sukker
3 ss hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts ingefær
PYNT:
3 dl fløte
1 banan
2 ss sukker
50 g kokesjokolade



Hakk dadler og nøtter grovt. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Vend forsiktig inn mel, bakepulver, ingefær, nøtter og dadler.
Ha røren i en smurt form, 22 cm i diameter. Stekes midt i ovnen på 180° i 30 min. (Bruk kakenål eller en strikkepinne for å sjekke om den er ferdig.) Legg matpapir på toppen om den blir for brun.)
Avkjøl kaken i formen.
Visp fløten stiv med litt sukker. Mos bananen grovt med gaffel. Vend bananen inn i kremen. Fordel kremen over kaken og dryss litt revet sjokolade over like før servering.

Denne saken ble første gang publisert 05/12 2011, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også