Bringebærsorbet som smelter på tungen
Hva passer vel bedre enn å kjøle seg ned i sommervarmen med denne forfriskende sorbeten?
(ca. 8 porsjoner)
1 kg bringebær
200 g sukker
2–3 dl vann
1 dl fløte
½-1 sitron, saften
•Kjør bringebær, sukker, vann og fløte til fin puré i en kjøkkenmaskin. Sil bærblandingen gjennom et dørslag og rør inn fløten. Smak til med sitronsaft. Ha bærblandingen over i en passe stor boks eller bolle som kan fryses. Sett til frysing i ca. 30 min. Rør et par ganger underveis, slik at du unngår at det dannes isnåler.
Serveres som en frisk avslutning etter et godt sommermåltid.
Les også:
Fransk sjokoladekake: Eksklusiv smak – enkel å lage
Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 15/07 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.