Bringebærsorbet som smelter på tungen

Hva passer vel bedre enn å kjøle seg ned i sommervarmen med denne forfriskende sorbeten?

VIDUNDERLIG: Har du først smakt på denne sorbeten, vil du garantert bli hektet. Hvis du dropper fløten, får du en friskere variant.
VIDUNDERLIG: Har du først smakt på denne sorbeten, vil du garantert bli hektet. Hvis du dropper fløten, får du en friskere variant. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
SOMMERENS FAVORITTER: Få oppskriften på denne herlige pavlovaen og andre deilige bæroppskrifter i Hjemmet uke 29!
SOMMERENS FAVORITTER: Få oppskriften på denne herlige pavlovaen og andre deilige bæroppskrifter i Hjemmet uke 29! Foto: Svein Brimi

(ca. 8 por­sjo­ner)

1 kg brin­ge­bær  

200 g suk­ker 

2–3 dl vann

1 dl flø­te 

½-1 sit­ron, saf­ten 

•Kjør brin­ge­bæ­r, suk­ker, vann og flø­te til fin puré i en kjøk­ken­ma­skin. Sil bær­blan­din­gen gjennom et dør­slag og rør inn flø­ten. Smak til med sit­ron­saft. Ha bær­blan­din­gen over i en pas­se stor boks eller bol­le som kan fry­ses. Sett til frysing i ca. 30 min. Rør et par gan­ger underveis, slik at du unn­går at det dannes is­nå­ler.   

Ser­ve­res som en frisk av­slut­ning etter et godt som­mer­mål­tid.

Les også:

Fransk sjokoladekake: Eksklusiv smak – enkel å lage

Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 15/07 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også