Blomkålsuppe med bacon og persilleolje

En variant av blomkålsuppen – her med sprøstekt bacon og persilleolje. Ønsker du å lage suppen enda enklere, dropper du oljen og bare drysser finklippet persille over før servering.

Blomkålsuppe med bacon og persilleolje.

Blomkålsuppe med bacon og persilleolje. Foto: Marit Kvaale

Publisert Oppdatert

(4 porsjoner)

1 stort eller 2 små blomkålhoder

1 l grønnsakbuljong (utblandet)

3 dl kremfløte

1 ts salt

100 g bacon

PERSILLEOLJE:

1 liten bunt persille

2 ss olivenolje

1 hvitløkfedd

* Skyll blomkålen og del den i mindre buketter. Kok opp kraft/buljong og legg i blomkålbukettene. Kok blomkålen mør på svak varme under lokk i 10 min. Ta gjerne av noen hele buketter til garnering før suppen kjøres i foodprocessor.

Mens suppen koker, sprøstekes baconet. La det renne av på et kjøkkenpapir.

Kjør persille, hvitløk og olivenolje med en stavmikser til en glatt olje. Kjør suppen i en food processor eller bruk en stavmikser Tilsett fløten. Gi suppen et oppkok og smak til med salt.

Hell suppen i boller og pynt med sprøstekt bacon og dråper av persilleolje.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag