Oppskrift: Kanelknuter

Blir du fristet nå?

Lite slår nystekte kanelknuter i popularitet. De lukter himmelsk og er myke og saftige. Fine å ha med på skitur, eller til kaffen. Skikkelig helgekos!

Publisert Oppdatert

150 smør 

5 dl melk

50 g gjær

1¼ dl sukker

1 egg

ca. 1 kg hvetemel

 

FYLL:

100 g smør, romtemperert 

1 dl sukker

4 ts malt kanel

 

PENSLING:

1 egg

4 ss perlesukker, kan sløyfes

Les også:

Herlig brownies-variant

Fransk sjokoladekake

Rask pai med epler

Ostekake med sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.

Tilsett sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast, ca. 30 min.

Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet.

Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40 x 50 cm. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over. Brett resten av leiven over den delen som er smurt med smørblanding. Del hver leiv opp i ca. 12 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem. Enden på remsen festes på undersiden av knuten.

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Astrid Valler

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

 

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag