Blåbærbrûlée

Skogen er full av blåbær! Ta med deg et spann, eller send lillebror ut med et lokk, og server en klassisk dessert med en deilig, norsk høstvri!

Søtt og friskt - blåbærbrûlée er en herlig, norsk vri på en deilig, klassisk dessert.

Søtt og friskt - blåbærbrûlée er en herlig, norsk vri på en deilig, klassisk dessert. Foto: Anders Martinsen

Publisert

4 porsjoner

3 dl kremfløte

1 dl helmelk

½ vaniljestang

4 egg

100 g sukker

2 dl blåbær

Kok opp fløte, melk og vaniljestang delt i to på langs. La trekke et par minutter.

Visp 3 eggeplommer, et helt egg og sukker lett.

Kok opp fløtemelken på nytt. Hell over eggedosisen mens du visper. Legg blåbær i porsjonsskåler eller glass. Slå over melkeblandingen.

Sett glassene i en langpanne. Hell i kokende vann og la desserten stivne ved 150 ° i ca. 40 min i vannbad til kremen er så vidt stiv. Sett til avkjøling.

Server med en liten kremklatt og sitronmelisse til pynt.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag