Biffsalat

Denne biffsalaten er både lett og lettvint.

Biffsalat er både lett og lettvint.
Biffsalat er både lett og lettvint. Foto: Foto: Mari Svenningsen, www.matprat.no
Sist oppdatert

Tomatelskere

Drysser du litt sukker, salt eller pepper over tomatskivene, vil den herlige tomatsmaken bli forsterket. Oppbevarer du også tomatene på kjøkkenbenken istedenfor i kjøleskapet, utvikles smaken og aromaen bedre.

(4 porsjoner)

600 g ytrefilet av storfe

salt og pepper

2 ss margarin eller olje

1 boks cocktailtomater

1 brett aspargestopper eller miniasparges

1 brett sukkererter

1 rødløk

2 avokado

litt sitronsaft

240 g fetaost (3% fett)

DRESSING:

8 ts ekstra virgin olivenolje

1 ts sennep

4 ts balsamicoeddik

salt og pepper

Skjær kjøttet i fingertykke strimler. Strø på salt og pepper. Del tomatene i to. Kok aspargesen og sukkerertene i 2 min. Avkjøl raskt i iskaldt vann. Hell av vannet. Kutt løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta kjøttet ut av skallet, og del opp i passe store biter. Hell litt sitronsaft over avokadoen, så blir den ikke så lett brun. Bland sammen asparges, sukkererter og avokado og tilsett fetaost i biter.

Stek biffstrimlene i margarin eller olje på høy varme.

Bland alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene og hell over dressingen.

Server gjerne med litt godt og grovt brød ved siden av.

Denne saken ble første gang publisert 30/05 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også