FRISTELSER: I kakespesialen vår får du enda flere deilige oppskrifter! Send en SMS med ordet KAKER16 til 2205, så sender vi et eksemplar fritt levert hjem til deg. Kaker koster kun kr 69 og belastes via ditt telefonabonnement.

400 g smør

4½ dl vann

8 ss ka­kao

8 dl suk­ker

1 be­ger ke­sam

4 egg

8 dl hve­te­mel

1 ts salt

2 ts nat­ron

MA­RENGS­KREM:

3 eg­ge­hvi­ter

5 dl suk­ker

1 dl kaldt vann

1½ ss lys si­rup

2 ts va­nil­je­suk­ker

Kok opp smør, vann og ka­kao i en kje­le til smø­ret smel­ter. Til­sett suk­ker og rør til suk­ke­ret har løst seg opp. Visp inn ke­sam, ett og ett egg og sikt inn hve­te­mel, salt og nat­ron. Visp til en klump­fri røre. Rø­ren er vel­dig fly­ten­de.

Hell rø­ren i en ba­ke­pa­pir­kledd lang­pan­ne og stek ved 180° i ca. 30 min. Av­kjøl.

Ma­rengs­kre­men: Ha alle in­gre­di­en­ser i en me­tall­bol­le. Sett me­tall­bol­len over en kje­le med foss­ko­ken­de vann. Bol­len skal kun være i be­rø­ring med den var­me dam­pen. Pisk med en hånd­mik­ser i 6 mi­n. til en tykk ma­rengs. Ma­rengs­kre­men må bru­kes straks den er laget.

Lag små top­per med en sprøy­te­po­se. Pynt med ferdigkjøpt sjokoladesaus.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!