Tilslørte plommepiker

Plommer smaker godt rett fra treet, men du kan også spare noen til senere og trylle dem om til en søt fristelse...

Lag en søt fristelse av plommer.

Lag en søt fristelse av plommer. Foto: Foto: Mette Randem, Frukt.no

Publisert Oppdatert

4 porsjoner

12 plommer

1 ss sukker

2 dl brødrasp (eller griljermel)

1 ts malt kanel

4 ss yoghurt naturell

litt revet limeskall

litt revet mørk sjokolade

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Rask eplepai

Havremuffins du baker i en fei

Klassisk sitronkake

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 min. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt.

Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 min. til det har fått fin farge.

Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet. Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.

Dryss over litt revet mørk sjokolade.

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag