Det er lov å la seg friste

Sommerens beste langpannekaker

Langpannekaker er supre å ha på lur når sommerferien er i anmarsj og feriegjestene snart melder sin ankomst. Hjemmet byr på 15 av våre favoritter, de aller fleste lager du i en fei.

Konfektruter er én av oppskriftene du finner i bilaget ti Hjemmet nr. 26/2014.
Konfektruter er én av oppskriftene du finner i bilaget ti Hjemmet nr. 26/2014. Foto: Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert
Foto: Foto: Anders Martinsen
Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO
Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

img Del på Facebook



Sammen med Hjemmet nr. 26, som er i salg fra mandag 23. juni 2014, får du et stort bilag med sommerens beste oppskrifter på langpannekaker.

Her får du en liten smakebit i form av oppskriften på en aldeles nydelig kake med marsipan, sjokolade, kremost og jordbær!

KONFEKTRUTER

(ca. 20 stk.)

125 g smør

125 g sukker

125 g marsipan

50 g hvetemel

2 egg

TOPPING:

100 g mørk sjokolade, 52% kakao

KREM:

250 g mascarponeost

eller kremost naturell

2 ss melis

2 ts vaniljesukker

1 sitron, revet skall

PYNT:

200 g jordbær

Rør smør og sukker hvitt.

Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett mel og til slutt eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.

Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir og stek midt i ovnen ved 180° i 30-35 min.

Etter steking drysses kaken med revet sjokolade. Smør sjokoladen utover kaken når den er smeltet. La kaken avkjøles helt i kjøleskap.

Visp kremosten myk sammen med melis, vaniljesukker og revet skall fra en vasket sitron.

Sprøyt kremen på kaken, del den opp i passe ruter med en spiss kniv og pynt med friske jordbær delt i skiver.

img Del på Facebook



Her ser du flere av de fristende kakene du finner oppskrifter på i Hjemmets langpanne-bilag:

Hjemmet nr. 26/2014 er i salg fra mandag 23. juni 2014.
Hjemmet nr. 26/2014 er i salg fra mandag 23. juni 2014. Foto: Hjemmet

Denne saken ble første gang publisert 26/06 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også