Oppskrift: Sjokoladepai

Slik lykkes du med den beste paien

Det er noe spesielt med sjokoladekaker. Prøv denne sjokoladepaien, den er enkel å få til og en garantert suksess!

Dette er en mektig sjokoladepai som smaker godt sammen med pisket crème fraîche tilsatt litt melis eller iskrem.

Dette er en mektig sjokoladepai som smaker godt sammen med pisket crème fraîche tilsatt litt melis eller iskrem. Foto: Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert

Paiform, ca. 26 cm i diameter

125 g smør

250 g hvetemel

30 g sukker

2 eggeplommer

ca. 2 ss kaldt vann

SJOKOLADEFYLL:

3 pl. kokesjokolade

4 egg

1½ dl sukker

1 dl lys sirup

½ dl smeltet smør

PYNT:

50 g pekannøtter eller valnøtter

Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en food processor. Sett deigen kaldt i ½ time.

Trykk deigen ut i en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200° i ca. 10 min. til den er litt gyllen.

Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør forsiktig i sjokoladen når den er smeltet.

Ha sjokoladen i en bolle sammen med egg, sukker, sirup og smeltet smør. Rør alt sammen til en jevn røre og fyll den i paiskallet.

Sett paien på nederste rille i stekeovnen ved 180° og stek i 35-40 minutter. Legg på halve nøtter til pynt etter ca. 15 minutter, slik at de ikke faller ned i sjokoladefyllet.

Paien kan gjerne lages dagen før servering.

Les også:

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Rask eplepai med karamelliserte epler

Sitronkake

Gulrotkake med sjokolade

Havremuffins

Dronning Maud-fromasj

Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag