Sjokoladerullekake

Frist dine kaffegjester med denne sjokoladerullekaken!

En sjokoladerulle-kake er fort gjort å bake og enkel 
å pynte. Friske bær til å pynte med får du stort sett kjøpt i butikkene hele året, men det er selvsagt i den norske sesongen du får de beste, og da er det lov til å overdosere med friske jordbær!
En sjokoladerulle-kake er fort gjort å bake og enkel å pynte. Friske bær til å pynte med får du stort sett kjøpt i butikkene hele året, men det er selvsagt i den norske sesongen du får de beste, og da er det lov til å overdosere med friske jordbær! Foto: Foto: Tove Hertzberg
Sist oppdatert

8 biter

3 egg

125 g sukker

100 g hvetemel

2 ss kakao

1 ts bakepulver

FYLL OG PYNT:

3 dl kremfløte

1 ss sukker

1 beger kremost til baking vanilje

jordbær

sitronmelisse

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det forsiktig i eggedosisen.

Kle en langpanne 30 cm x 40 cm med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen ved 240° i ca. 8 minutter.

Hvelv kaken på fuktig håndkle eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken under langpannen. Da sprekker ikke kaken når den rulles sammen.

Visp kremfløte og sukker til krem. Dekk den avkjølte kakebunnen med kremost vanilje, grovt hakkede jordbær og ca. halvparten av kremen. Rull kaken sammen fra langsiden.

La kaken ligge med skjøten ned. Dekk kaken med resten av kremen og pynt med bær og sitronmelisse.

Se også videosak: Slik lykkes du med rullekaken

Les også:

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.
Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Rask eplepai med karamelliserte epler

Sitronkake

Gulrotkake med sjokolade

Havremuffins

Dronning Maud-fromasj

Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også