Sjokoladekaker du lykkes med

Det er noe spesielt med sjokoladekaker. Mange har sin egen favorittoppskrift, men det kan være gøy å prøve en ny variant også. I Hjemmet nr. 41/2014 kan du la deg friste av hele 10 deilige sjokoladekakeoppskrifter. Alle kakene er lettbakte og garantert vellykket. Her får du en smakebit i form av oppsrkiften på en mektig sjokoladepai.

Dette er en mektig sjokoladepai som smaker godt sammen med pisket crème fraîche tilsatt litt melis eller iskrem.
Dette er en mektig sjokoladepai som smaker godt sammen med pisket crème fraîche tilsatt litt melis eller iskrem. Foto: Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

SJOKOLADEPAI

Paiform, ca. 26 cm i diameter

125 g smør

250 g hvetemel

30 g sukker

2 eggeplommer

ca. 2 ss kaldt vann

SJOKOLADEFYLL:

3 pl. kokesjokolade

4 egg

1½ dl sukker

1 dl lys sirup

½ dl smeltet smør

PYNT:

50 g pekannøtter eller valnøtter

Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en food processor. Sett deigen kaldt i ½ time.

Trykk deigen ut i en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200° i ca. 10 min. til den er litt gyllen.

Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør forsiktig i sjokoladen når den er smeltet.

Her finner du oppskrift på moccarullade, deilig til kaffen.

Sjokoladerullekake på et blunk

Sjokoladekaketog til barnebursdag

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Ha sjokoladen i en bolle sammen med egg, sukker, sirup og smeltet smør. Rør alt sammen til en jevn røre og fyll den i paiskallet. Sett paien på nederste rille i stekeovnen ved 180° og stek i 35-40 minutter. Legg på halve nøtter til pynt etter ca. 15 minutter, slik at de ikke faller ned i sjokoladefyllet.

Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO
Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

Paien kan gjerne lages dagen før servering.

Faksimile fra Hjemmet nr. 41, i salg fra mandag 6. oktober 2014.

Hver uke får du en fyldig mat-seksjon i Hjemmet med fristende oppskrifter.
Hver uke får du en fyldig mat-seksjon i Hjemmet med fristende oppskrifter. Foto: Hjemmet

Denne saken ble første gang publisert 06/10 2014, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også