Slik får du kjøttet ekstra mørt

Påskelam som smelter på tungen

Lange måltider med hyggelig samvær og god mat hører påskehøytiden til. Med både påskelam og fiskegryte på menyen går vi påskeferien trygt i møte! Søte fristelser til kaffekosen har vi også tenkt på.

Påskelam hører med! Vi har latt lammelåret langtidssteke, for da blir det utrolig saftig og godt!

Påskelam hører med! Vi har latt lammelåret langtidssteke, for da blir det utrolig saftig og godt! Foto: Foto: Tove Hertzberg

Publisert

Oppskriftene på alt dette og mere til får du i Hjemmets ekstra store påskeutgave, som er i salg fra mandag 11. april 2014.

Her får du en smakebit i form av oppskriften på ekstra mørt påskelam:

PÅSKELAM MED STEKTE GRØNNSAKER

(6 porsjoner)

1 lammelår ca. 2,5 kg

3 hvitløkfedd

2 ts salt

½ ts grovmalt pepper

1 ss frisk rosmarin

eller 1 ts tørket

1 ss frisk timian eller 1 ts tørket

1 ss margarin

3 dl vann

STEKTE GRØNNSAKER:

1 hvitløkfedd

Faksimile fra Hjemmet nr. 16/2014.

Faksimile fra Hjemmet nr. 16/2014. Foto: Hjemmet

1 squash

1 aubergine

2 rødløk

2 gule paprika

1 ts salt

½ ts pepper grovmalt

2 ss olivenolje

Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk dem inn i små, skrå lommer i steken.

Krydre steken med salt, pepper, rosmarin og timian. Stikk et steketermometer i steken, legg lammelåret i en ildfast form. Legg margarin på steken og hell i vann (sjy til sausen). Sett steken i ovnen på 125° og la steke til steketermometeret viser ca. 70° for rosa og 76° for gjennomstekt/grå. For å få en god stekeskorpe kan grillelementet benyttes de siste 4-5 min.

Del grønnsakene i min-dre biter og stek dem i olivenolje til de er myke og har fått litt farge.

Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 min.

Server lammesteken med potetmos, grønnsaker og rødvinssaus.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag