Slik får du kjøttet ekstra mørt

Påskelam som smelter på tungen

Lange måltider med hyggelig samvær og god mat hører påskehøytiden til.

LANGTIDSSTEKT: Påskelam hører med! Vi har latt lammelåret langtidssteke, for da blir det utrolig saftig og godt!
LANGTIDSSTEKT: Påskelam hører med! Vi har latt lammelåret langtidssteke, for da blir det utrolig saftig og godt! Foto: Tove Hertzberg
Sist oppdatert

Her er på oppskriften på ekstra mørt påskelam:

PÅSKELAM MED STEKTE GRØNNSAKER

(6 porsjoner)

1 lammelår ca. 2,5 kg

3 hvitløkfedd

2 ts salt

½ ts grovmalt pepper

1 ss frisk rosmarin

eller 1 ts tørket

1 ss frisk timian eller 1 ts tørket

1 ss margarin

3 dl vann

STEKTE GRØNNSAKER:

1 hvitløkfedd

1 squash

1 aubergine

2 rødløk

2 gule paprika

1 ts salt

½ ts pepper grovmalt

2 ss olivenolje

Les også: Hvis du skal ha pappvin til påske, bør du kjøpe en av disse fem

Fremgangsmåte

Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk dem inn i små, skrå lommer i steken.

Krydre steken med salt, pepper, rosmarin og timian. Stikk et steketermometer i steken, legg lammelåret i en ildfast form. Legg margarin på steken og hell i vann (sjy til sausen). Sett steken i ovnen på 125° og la steke til steketermometeret viser ca. 70° for rosa og 76° for gjennomstekt/grå. For å få en god stekeskorpe kan grillelementet benyttes de siste 4-5 min.

Del grønnsakene i min-dre biter og stek dem i olivenolje til de er myke og har fått litt farge.

Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 min.

Server lammesteken med potetmos, grønnsaker og rødvinssaus.

Les også: Påskekake? Det er en blanding av appelsin og marsipan. Her er oppskriften

Denne saken ble første gang publisert 11/04 2014, og sist oppdatert 26/03 2021.

Les også