Kakefest - hurra!

En stor og staselig 17. mai-kake med masse krem og mye bær - det er Norge i rødt, hvitt og blått! Denne festbløtkaken pynter selvsagt opp ethvert kakebord, uansett om anledningen er feiring av nasjonaldagen eller noe annet.

Denne store og staselige 17. mai-kaken ble pyntet spesielt i anledning 200-årsjubileet for grunnloven i 2014, men er selvsagt like god og staselig til andre anledninger.

Denne store og staselige 17. mai-kaken ble pyntet spesielt i anledning 200-årsjubileet for grunnloven i 2014, men er selvsagt like god og staselig til andre anledninger. Foto: Per Erik Jæger

Publisert Oppdatert

16 porsjoner

SUKKERBRØD:

8 egg

200 g sukker

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

KAKEFYLL:

2 dl bringebær-syltetøy

5 dl Piano vaniljekrem

3 dl kremfløte

PYNT:

6 dl kremfløte

5 dl friske eller dypfryste jordbær eller bringebær

1 dl friske/ dypfryste blåbær

Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og bland det forsiktig med eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en bakepapirkledt lang-panne, minimum 25x30 cm.

Stek sukkerbrød-bunnen i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 30 min.

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Rask eplepai

Havremuffins du baker i en fei

Klassisk sitronkake

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling.

Del kakebunnen i to lag. Bre syltetøy over bunnlaget. Fordel vani-ljekremen over sylte-tøyet og dekk den med vispet kremfløte.

Legg på topplaget. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.

Fordel bær på kaken, gjerne i et mønster. Sprøyt så kremen rundt. Sprøyt til slutt krem-striper rundt kanten på kaken.

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag