Oppskrift: Iskrem og sjokoladesaus

Hjemmelaget for den beste smaken

Fyldig og varm sjokoladesaus smaker utrolig godt til iskrem og er en enkel dessert, verdt å huske på. Lag iskrem selv eller ty til en ferdigvariant.

Frist familie og venner med deilig hjemmelaget iskrem med fyldig sjokoladesaus. Du trenger ikke iskremmaskin for å trylle frem denne lekkerbiskenen.
Frist familie og venner med deilig hjemmelaget iskrem med fyldig sjokoladesaus. Du trenger ikke iskremmaskin for å trylle frem denne lekkerbiskenen. Foto: Foto: Astrid Hals, Matprat.no
Sist oppdatert

4 porsjoner

4 eggeplommer

100 g sukker

2 ts vaniljesukker

4 dl kremfløte

VARM SJOKOLADESAUS:

1 pl. kokesjokolade

3 dl kremfløte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Hvis du kan skrive "Ole" i eggedosisen, er den stiv nok.

Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen.

Hell isen i små plastbegre og sett dem i fryseren. Hvelv isen på fat ved servering.

Varm opp kokesjokolade og fløte. La det småkoke på svak varme til sausen tykner litt.

Server varm sjokoladesaus i en mugge ved siden av isen.

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Rask eplepai

Havremuffins du baker i en fei

Klassisk sitronkake

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Les også:

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.
Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Rask eplepai med karamelliserte epler

Sitronkake

Gulrotkake med sjokolade

Havremuffins

Dronning Maud-fromasj

Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også