Gulrotkake med biter av hvit og mørk sjokolade

Noen er små, noen litt større og alle er søte godbiter vi gjerne nyter sammen med en kopp kaffe ved hagebordet, på hytta eller tar med på tur. La deg friste av ukens 10 favoritter til kaffen!

Hvit og mørk sjokolade setter ekstra god smak på denne kaken.

Hvit og mørk sjokolade setter ekstra god smak på denne kaken. Foto: Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

img Del på Facebook



I Hjemmets matspalter i nr. 21/2014 serverer vi blant annet 10 favoritter til kaffen. Her får du en smakebit i form av oppskriften på én av dem.

Gulrotkake med biter av hvit og mørk sjokolade

(16 biter)

4 egg

270 g sukker

180 g hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1½ dl olje

2 gulrøtter

Den beste maten får du oppskriften på i Hjemmet hver uke.

Den beste maten får du oppskriften på i Hjemmet hver uke. Foto: Hjemmet

200 g mørk sjokolade, 55 %

200 g hvit sjokolade

GLASUR:

1 boks kremost,

naturell

1 ts vaniljesukker

50 g smør

150 g melis

PYNT:

revet sjokolade

revet gulrot

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett og rør inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver.

Riv gulrøtter og press ut overflødig saft.

Rør inn olje, gulrøtter og grovhakket sjokolade.

Fyll røren i en smurt liten langpanne, 20x30 cm, og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 190°

i 45-60 min. Bruk en kakenål for å sjekke at den er ferdig.

Avkjøl på rist.

Rør sammen glasuren og bre den utover kaken.

Pynt gjerne med revet sjokolade og revne gulrøtter på toppen.

img Del på Facebook



Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag