Eplekake med gjærdeig

Denne kaken kan du faktisk lage i god tid, fryse ned og bare lunke den litt før servering.

En veldig rask og enkel kake til venninnelaget.
En veldig rask og enkel kake til venninnelaget. Foto: Foto: Synøve Dreyer, frukt.no
Sist oppdatert

20 biter

25 g gjær

2 dl melk

1 egg

½ dl sukker

¼ ts salt

75 g romtemperert smør

6½ dl hvetemel

FYLL:

3 epler

50 g smør

½ dl sukker

mandelflak

Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk og rør til gjæren har løst seg opp.

Pisk opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle med siden. Tilsett sukker og salt

i eggeblandingen, og rør inn biter av smøret. Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.

Dekk deigen til og sett den til heving i ca. 45 min.

Hell deigen direkte i en langpanne, 25x35 cm, kledd med bakepapir.

Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

Fjern kjernehusene på eplene og skjær i tynne båter. Du kan gjerne skrelle eplene, om du ønsker.

Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster. Pensle kaken med 1 ss pisket egg og strø over sukker og mandelflak.

La steke midt i ovnen på 220° i ca. 30 min.

LES OGSÅ:

Rask eplepai med karamelliserte epler

Sitronkake

Gulrotkake med sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.
Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også