Oppskrift: Dronningen av Saba sjokoladekake

En klassiker verden over

Denne oppskriften er kjent over hele verden, og smaker himmelsk med tropiske frukter og tykk sjokoladeglasur. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap.

Foto: Tine.no

Publisert Oppdatert

125 g kokesjokolade

2 ss kaffe

100 g smør

160 g sukker

3 egg

1 ss sukker (blandes med eggehvitene)

60 g mandler

60 g hvetemel

GLASUR OG PYNT:

150 g kokesjokolade

2 ss kaffe

75 g smør

12 skåldede mandler

1 sharonfrukt

1 stjernefrukt

Smelt sjokolade i kaffen. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen. Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form på

24 cm i diameter. Stek kaken ved 175° på nederste rille i 25 min. Den skal være lite stekt, saftig og god.

Avkjøl kaken i formen i 10 min. før den hvelves på rist. Avkjøl.

Glasur: Smelt sjokoladen i kaffen. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.

LES OGSÅ:

Ostekake med sjokolade

Deilige muffins

Sjokoladekake med nøtter og krem

Herlig Brownies-variant

Fransk sjokoladekake

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning