Dessert med royalt tilsnitt

Dronning Maud-fromasj

Et aldri så lite kongelig sus er det over denne desserten, som ble komponert til dronning Maud og kong Haakons kroningsferdi i 1906. Dronning Maud-fromasjen ble servert da de besøkte Haugesund, og er også kjent som Haugesunddesserten.

Nydelig dessert, komponert til ære for dronning Maud.

Nydelig dessert, komponert til ære for dronning Maud. Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert

6 porsjoner

3 egg

125 g sukker

4-5 pl. gelatin

½ dl kokende vann

3 dl kremfløte

200 g kokesjokolade, finrevet

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Rask eplepai

Havremuffins du baker i en fei

Klassisk sitronkake

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

(½ dl portvin)

Stivpisk egg og sukker. Bløtlegg gelatinen ca. 10 min. før du rører den ut i kokende vann. Avkjøl før du ev. tilsetter portvin.

Hell litt avkjølt gelatin i eggedosisen og bland med stivpisket kremfløte.

Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

Hell 1/3 av blandingen i en dessertskål, ha så revet sjokolade over og fortsett slik til bollen er nesten full. Ønsker du øverste lag med sjokoladerasp i rutemønster, klipper du et lite hull i en plastpose der du har sjokoladen i, da blir det lettere å lage rutemønster.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag