4 porsjoner

4 eggeplommer

100 g sukker

2 ts vaniljesukker

4 dl kremfløte

VARM SJOKOLADESAUS:

1 pl. kokesjokolade

3 dl kremfløte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Hvis du kan skrive "Ole" i eggedosisen, er den stiv nok.

Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen.

Hell isen i små plastbegre og sett dem i fryseren. Hvelv isen på fat ved servering.

Varm opp kokesjokolade og fløte. La det småkoke på svak varme til sausen tykner litt.

Server varm sjokoladesaus i en mugge ved siden av isen.

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Rask eplepai

Havremuffins du baker i en fei

Klassisk sitronkake

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!