Marengs med bær

Søte, små marengs med deilig topping og sesongens bær eller frukt er en fristende dessert som du attpåtil lager i en fei.

Fristende dessert som du lager i en fei.
Fristende dessert som du lager i en fei. Foto: Foto: Tine.no
Sist oppdatert

12 stk. eller 1 stor kake

4 eggehviter

2½ dl sukker

FYLL:

1 beger Kremost til baking vanilje eller naturell

½ dl kremfløte

3 ss melis

PYNT:

4 dl hvite og røde rips/ev. andre bær

Forvarm stekeovnen til 125°. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.

Dekk en plate med bakepapir. Fordel 12 porsjonsmarengser på papiret. Lag en liten fordypning eller grop i midten av hver. Ønsker du å lage en stor bunn, tegner du en sirkel på ca. 22-24 cm. Fyll på med marengs og lag en liten grop i midten.

Sett platen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100°. Stek til marengsen slipper papiret, ca. 1 time (1½ time for kake).

Løsne bunnene fra papiret med en gang du tar dem ut fra ovnen og legg over på et serveringsfat. La marengsene avkjøles. Pisk sammen kremost, fløte og melis. Fordel ostekremen over marengsene og pynt med bær (velg de du får tak i) og grønne blader rett før servering.

Les også:

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.
Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Rask eplepai med karamelliserte epler

Sitronkake

Gulrotkake med sjokolade

Havremuffins

Dronning Maud-fromasj

Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også