12 stk. eller 1 stor kake

4 eggehviter

2½ dl sukker

FYLL:

1 beger Kremost til baking vanilje eller naturell

½ dl kremfløte

3 ss melis

PYNT:

4 dl hvite og røde rips/ev. andre bær

Forvarm stekeovnen til 125°. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.

Dekk en plate med bakepapir. Fordel 12 porsjonsmarengser på papiret. Lag en liten fordypning eller grop i midten av hver. Ønsker du å lage en stor bunn, tegner du en sirkel på ca. 22-24 cm. Fyll på med marengs og lag en liten grop i midten.

Sett platen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100°. Stek til marengsen slipper papiret, ca. 1 time (1½ time for kake).

Løsne bunnene fra papiret med en gang du tar dem ut fra ovnen og legg over på et serveringsfat. La marengsene avkjøles. Pisk sammen kremost, fløte og melis. Fordel ostekremen over marengsene og pynt med bær (velg de du får tak i) og grønne blader rett før servering.

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!