Her frister vi med en liten smakebit fra ukens mat-seksjon i Hjemmet, i form av oppskriften på blomkål med skinkesaus, en gammel og velsmakende klassiker som du kanskje ikke har smakt på en stund.

Blomkål med skingesaus

4 porsjoner

1 blomkål

1 pk. smårettskinke eller annen skinke

4 skiver strimlet bacon

HVIT SAUS:

2 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl melk

½ ts salt

½ ts hvit pepper, malt

2 dl revet hvitost

2 ss hakket frisk kruspersille

Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann.

Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og hakket kruspersille.

Kopier adressen fra bildeteksten eller søk etter

Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

Stek baconstrimlene sammen med skinken. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og skinkebiter.

Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.

Se hvilke andre fristende oppskrifter vi har å by på! Faksimile fra Hjemmet nr. 36/2014, i salg fra mandag 1. september:

Faksimile fra Hjemmet nr. 36, i salg fra mandag 1. september 2014.

Faksimile fra Hjemmet nr. 36, i salg fra mandag 1. september 2014. © Hjemmet

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!