Det er lov å la seg friste
Sommerens beste langpannekaker
Langpannekaker er supre å ha på lur når sommerferien er i anmarsj og feriegjestene snart melder sin ankomst. Hjemmet byr på 15 av våre favoritter, de aller fleste lager du i en fei.
Sammen med Hjemmet nr. 26, som er i salg fra mandag 23. juni 2014, får du et stort bilag med sommerens beste oppskrifter på langpannekaker.
Her får du en liten smakebit i form av oppskriften på en aldeles nydelig kake med marsipan, sjokolade, kremost og jordbær!
KONFEKTRUTER
(ca. 20 stk.)
125 g smør
125 g sukker
125 g marsipan
50 g hvetemel
2 egg
TOPPING:
100 g mørk sjokolade, 52% kakao
KREM:
250 g mascarponeost
eller kremost naturell
2 ss melis
2 ts vaniljesukker
1 sitron, revet skall
PYNT:
200 g jordbær
Rør smør og sukker hvitt.
Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett mel og til slutt eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir og stek midt i ovnen ved 180° i 30-35 min.
Etter steking drysses kaken med revet sjokolade. Smør sjokoladen utover kaken når den er smeltet. La kaken avkjøles helt i kjøleskap.
Visp kremosten myk sammen med melis, vaniljesukker og revet skall fra en vasket sitron.
Sprøyt kremen på kaken, del den opp i passe ruter med en spiss kniv og pynt med friske jordbær delt i skiver.
Her ser du flere av de fristende kakene du finner oppskrifter på i Hjemmets langpanne-bilag:
Denne saken ble første gang publisert 26/06 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.