img Del på Facebook



I Hjemmets matspalter i nr. 21/2014 serverer vi blant annet 10 favoritter til kaffen. Her får du en smakebit i form av oppskriften på én av dem.

Gulrotkake med biter av hvit og mørk sjokolade

(16 biter)

4 egg

270 g sukker

180 g hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

La deg friste av ukens godbiter!

Den beste maten får du oppskriften på i Hjemmet hver uke. © Hjemmet

1½ dl olje

2 gulrøtter

200 g mørk sjokolade, 55 %

200 g hvit sjokolade

GLASUR:

1 boks kremost,

naturell

1 ts vaniljesukker

50 g smør

150 g melis

PYNT:

revet sjokolade

revet gulrot

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett og rør inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver.

Riv gulrøtter og press ut overflødig saft.

Rør inn olje, gulrøtter og grovhakket sjokolade.

Fyll røren i en smurt liten langpanne, 20x30 cm, og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 190°

i 45-60 min. Bruk en kakenål for å sjekke at den er ferdig.

Avkjøl på rist.

Rør sammen glasuren og bre den utover kaken.

Pynt gjerne med revet sjokolade og revne gulrøtter på toppen.

img Del på Facebook



Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!