Oppskriftene på alt dette og mere til får du i Hjemmets ekstra store påskeutgave, som er i salg fra mandag 11. april 2014.

Her får du en smakebit i form av oppskriften på ekstra mørt påskelam:

PÅSKELAM MED STEKTE GRØNNSAKER

(6 porsjoner)

1 lammelår ca. 2,5 kg

3 hvitløkfedd

2 ts salt

½ ts grovmalt pepper

1 ss frisk rosmarin

eller 1 ts tørket

1 ss frisk timian eller 1 ts tørket

1 ss margarin

3 dl vann

Faksimile fra Hjemmet nr. 16/2014.

Faksimile fra Hjemmet nr. 16/2014. © Hjemmet

STEKTE GRØNNSAKER:

1 hvitløkfedd

1 squash

1 aubergine

2 rødløk

2 gule paprika

1 ts salt

½ ts pepper grovmalt

2 ss olivenolje

Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk dem inn i små, skrå lommer i steken.

Krydre steken med salt, pepper, rosmarin og timian. Stikk et steketermometer i steken, legg lammelåret i en ildfast form. Legg margarin på steken og hell i vann (sjy til sausen). Sett steken i ovnen på 125° og la steke til steketermometeret viser ca. 70° for rosa og 76° for gjennomstekt/grå. For å få en god stekeskorpe kan grillelementet benyttes de siste 4-5 min.

Del grønnsakene i min-dre biter og stek dem i olivenolje til de er myke og har fått litt farge.

Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 min.

Server lammesteken med potetmos, grønnsaker og rødvinssaus.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!