Camillas jordbærgleder
Sesongens jordbær er her, og de skal nytes til gagns! I Hjemmet nr. 25/2014 frister vi med sjokoladerulade, parfait og muffins for å nevne noe. Her er det bare å falle for fristelsene!
Jordbær er en delikatesse i seg selv og kan gjerne nytes som de er, ellerk anskje sammen med en skvett fløte. Men de smaker også fantastisk i mange andre varianter. I Hjemmet nr. 25, som er i salg fra mandag 16. juni, får du fire sider med fristende oppskrifter. Her får du en smakebit i form av én av dem.
SJOKOLADE-RULLEKAKE MED JORDBÆR
8 biter
3 egg
125 g sukker
100 g hvetemel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
FYLL OG PYNT:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 beger kremost til baking, type vanilje
jordbær
sitronmelisse
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det forsiktig i eggedosisen.
Kle en langpanne 30 cm x 40 cm med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen ved 240° i ca. 8 minutter.
Hvelv kaken på fuktig håndkle eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken under langpannen. Da sprekker ikke kaken når den rulles sammen.
Visp kremfløte og sukker til krem. Dekk den avkjølte kakebunnen med kremost vanilje, grovt hakkede jordbær og ca. halvparten av kremen. Rull kaken sammen fra langsiden.
La kaken ligge med skjøten ned. Dekk kaken med resten av kremen og pynt med bær og sitronmelisse.
Denne saken ble første gang publisert 16/06 2014, og sist oppdatert 01/05 2017.