Skyll bærene forsiktig før du fjerner hamsen. Skal ikke bærene spises umiddelbart, er det best å oppbevare dem i kjøleskap uten å skylle først, da holder de seg bedre. Jordbærene smaker aller best romtempererte.

Jordbær er en delikatesse i seg selv og kan gjerne nytes som de er, ellerk anskje sammen med en skvett fløte. Men de smaker også fantastisk i mange andre varianter. I Hjemmet nr. 25, som er i salg fra mandag 16. juni, får du fire sider med fristende oppskrifter. Her får du en smakebit i form av én av dem.

SJOKOLADE-RULLEKAKE MED JORDBÆR

8 biter

3 egg

125 g sukker

100 g hvetemel

2 ss kakao

1 ts bakepulver

FYLL OG PYNT:

3 dl kremfløte

1 ss sukker

1 beger kremost til baking, type vanilje

jordbær

sitronmelisse

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det forsiktig i eggedosisen.

Matjournalist Camilla Agerup gir deg gode jordbær-tips i Hjemmet nr. 25/2014, i salg fra mandag 16. juni.

Matjournalist Camilla Agerup gir deg gode jordbær-tips i Hjemmet nr. 25/2014, i salg fra mandag 16. juni. © Foto: Tove Hertzberg

Kle en langpanne 30 cm x 40 cm med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen ved 240° i ca. 8 minutter.

Hvelv kaken på fuktig håndkle eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken under langpannen. Da sprekker ikke kaken når den rulles sammen.

Visp kremfløte og sukker til krem. Dekk den avkjølte kakebunnen med kremost vanilje, grovt hakkede jordbær og ca. halvparten av kremen. Rull kaken sammen fra langsiden.

La kaken ligge med skjøten ned. Dekk kaken med resten av kremen og pynt med bær og sitronmelisse.

Hjemmet nr. 25 er i salg fra mandag 16. juni 2014.

Hjemmet nr. 25 er i salg fra mandag 16. juni 2014. © Hjemmet

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!