Sjokolademarengskake med valnøtter

(12 biter)

65 g smør


125 g farin


4 eggeplommer


100 g hvetemel


1,5 ts bakepulver


5 ss fløte (melk går like bra)


100 g valnøttkjerner, hakkede



 



MARENGS:


4 eggehviter


180 g sukker




FYLL OG GLASUR


200 g sukker


75 g kakaopulver


1¼ dl kremfløte (melk går like bra)


160 g smør (helst uten salt)


2 ss rom/noen dråper rom-essens



Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommene, en av gangen og rør godt mellom hver gang. Sikt inn mel og bakepulver. Tilsett fløten.
Deigen skal være smøreaktig. Pisk deretter stiv marengs. Fordel deigen i to former på 22 cm.
Kaken må stekes i to omganger fordi stekeovnen ikke har plass til to former samtidig. Fordel nøttene og smør den stivpiskede marengsen over. Stek kakene ved 150° i 50 min.
Bland alt fyllet i en kjele og la det koke forsiktig til det blir tykt. Rør godt. Avkjøl og hell i rommen. Bre over kaken.

 

Denne kaken er Hjemmets hoffreporter Monica Aafløy Hansens favoritt, hun har bakt denne kaken gjennom 30 år, og den er alltid en suksess! Har du også lyst til å dele din favorittkake med Hjemmets lesere? Da kan du bli med i vår kakekonkurranse og vinne en rekke flotte premier. Førstepremien er et reisegavekort til en verdi av kr 20000! Innsendingsfrist: 17. februar 2014.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!