Julens beste kaker!

Endelig kan vi starte på julebaksten! I Hjemmet får du alle de tradisjonelle oppskriftene.

KRUMKAKER er en av juleklassikerne Denne oppskriften gir deg ca. 35 knasende gode krumkaker. Om du vil ha strull, tut eller skålfasong, velger du selv.
KRUMKAKER er en av juleklassikerne Denne oppskriften gir deg ca. 35 knasende gode krumkaker. Om du vil ha strull, tut eller skålfasong, velger du selv. Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

Sammen med Hjemmet nr. 47/2013, som er i salg fra mandag 18. november, får du et stort bilag med oppskrifter på alle våre velkjente julefavoritter. Her får du en smakebit i form av en av klassikerne, nemlig krumkaker.

 

Krumkaker



(Ca. 35 stk.)

 

4 egg 13hj47bilagRen.JPG

250 g sukker

250 g smør

250 g hvetemel

1/2 ts malt kardemomme (valgfritt)

 

Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 1 time.

Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.

Form raskt til kremmerhus rundt en krumkakepinne mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en liten skål som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.

Oppbevar krumkakene i en tett boks.

Denne saken ble første gang publisert 18/11 2013, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også