Liten langpanne

 



KAKEBUNN:


150 g smør
1½ dl H-melk
2 egg
3 dl råsukker/farin
4½ dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver


KARAMELLFYLL:


1 dl råsukker/farin
1 dl lys sirup
1 dl kremfløte
100 smør, kjøleskapskaldt, skåret i terninger
1 ts vaniljesukker
3 dl salte peanøtter, hakkede

MOKKAGLASUR:


150 g smør
1 ts pulverkaffe utrørt i 4 ss varmt vann
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
7 dl melis

¿Kakebunn: Forvarm stekeovnen til 175°. Dekk innsiden av langpannen med bakepapir.
Smelt smøret og trekk det fra varmen. Tilsett melken.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland det tørre og vend dette i eggedosisen, vekselvis med smørmelken.
Hell røren i langpannen og stek kaken på nest nederste rille i ca. 35 min. eller til den er gjennomstekt. Avkjøl kakebunnen i formen, over rist.

Karamellfyll: Ha sukker, sirup og fløte i en liten kasserolle. La koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Trekk kasserollen fra varmen. Visp inn smørterningene, en om gangen, og vaniljesukker til slutt. Avkjøl karamellsausen litt før den fordeles over kaken. Dryss hakkede peanøtter, over.

Mokkaglasur: Smelt smøret i en liten kasserolle. Rør inn resten av ingrediensene og varm forsiktig opp, til like under kokepunktet. La glasuren bli lunken før den fordeles over kaken.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!