Akkurat nå er høstens grønnsaker på sitt beste. Hjemmets matjournalist har besøkt Vestre Bjølsund gård og funnet frem til en rekke deilige oppskrifter, sammen med Gro Lunde på gården, som er et ekte matmenneske.

I Hjemmet nr. 39/2013, som er i salg fra mandag 23. september, finner du en rekke fristende oppskrifter. Her får du en liten smakebit i form av en nydelig tomatsuppe, som med enkle grep kan varieres til en fiskesuppe eller spaghetti-suppe.

 

GROS BESTE TOMATSUPPE



(4 porsjoner)

BASISSUPPE:
2 løk
2 hvitløkfedd (kan sløyfes)
8-10 godt modne tomater
3 ss rapsolje
2 dl buljong/kraft
friske urter, for eksempel basilikum, timian, persille, meriam
salt
pepper
FISKESUPPE:
300 g laks
1 fennikel
2 gulrøtter
1 purre
½ brokkoli
SPAGHETTI-SUPPE:
150 g spaghetti
200 g kjøttboller
50 g parmesan


Skrell løk og hvitløk og finhakk alt. Del tomatene i grove biter. Varm opp oljen i en stor kjele og blank løken først. Tilsett tomater og friske urter og la alt få surre en stund i kjelen før kraften slås på. La suppen få koke i ca. 15 min. uten lokk før den kjøres glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Sil suppen om du ønsker
å fjerne tomatskinnet.
Skal suppen serveres som tomatsuppe, kan den serveres med hardkokte egg, revet ost og stekte pølser.
Ønsker du å bruke basissuppen som rød fiskesuppe, has de øvrige ingrediensene opp i suppen når den er ferdig kokt. Skjær da fisk og grønnsaker opp i passe store serveringsbiter og la dem trekke i suppen i ca. 10 min.
Det samme gjelder for varianten med kjøttboller og spaghetti.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!