LAMMESTEK

(6-8 porsjoner)

1 benfri og surret lammestek, ca. 2½ kg
salt og pepper
smør til steking
3 hele hvitløk
3 sitroner
3 løk
olivenolje
2 kvister frisk rosmarin
URTEBLANDING:
2 hvitløkfedd
1 dl friske urter, (rosmarin, timian oregano)
1 ts salt
2 ss olivenolje
2 ss flytende
honning
1 sitron
Krydre steken med salt og pepper og brun den på alle sider i smør i en varm stekepanne. Legg steken i en langpanne, del hele hvitløk på tvers og legg dem i langpannen. Del sitroner og løk i båter og ha alt dette i langpannen sammen med steken. Drypp olivenolje over grønnsakene og steken og dryss over litt ekstra salt og pepper. Legg gjerne i et par kvister frisk rosmarin, om du har tilgang.
Stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125° i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70° er steken rosa, når det viser 76° er den gjennomstekt.
La steken hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Bland sammen presset hvitløk, finhakkede urter, salt, honning, olje og strimlet sitronskall. Smør urteblandingen over den varme steken og la de gode smakene får trekke inn mens steken hviler.
Server lammesteken med for eksempel ovnsbakte grønnsaker og en potetpuré.

 

I Hjemmet nr. 37/2013, som er i salg fra mandag 9. september, får du mange sider med spennende og varierte oppskrifter på lam.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!