Godt på grillen!
Hjemmets matmedarbeidere serverer masse lekre oppskrifter og gode grilltips i Hjemmet nr. 27. Her får du smakebiter.
Grillburger de lux
(10 stk.)
800 g kjøttdeig
800 g karbonadedeig
5 ts salt
3 ts sort pepper
4 dl vann
ca. 45 g potetmospulver
TILBEHØR:
10 skiver hvitost
10 store hamburgerbrød
1 rapidsalat
4 tomater
½ slangeagurk
hvitløkdressing
¿Bland kjøttdeig og karbonadedeig i en stor bolle. Tilsett salt og pepper, elt godt sammen, Tilsett litt og litt vann, elt med hendene. Tilsett potetmospulver og bland godt sammen, tilsett eventuelt mer vann.
Form 10 like store hamburgere. Trykk et hull i midten av hver burger slik at den blir gjennomstekt. Grill på sterk varme ca. 5 min. på hver side. Ha ost på det siste minuttet. Bruk gjerne lokket.
La gjestene komponere sin egen burger: Sett frem salat, ketchup, sennep, barbecuesaus, løkringer, ost, skiver av maiskolber, stekte potetbåter og sylteagurk.
Denne saken ble første gang publisert 01/07 2013, og sist oppdatert 03/05 2017.