Makrellen er her

Det beste sommertegnet er når makrellen kommer inn fjorden! Makrellen deles gjerne i tre størrelser: pir, smolt og makrell, og bruksområdene for de ulike størrelsene er forskjellig. Pir smaker best sprøstekt, og den største makrellen er fin å koke. I Hjemmet nr. 24 får du fire gode makrelloppskrifter, i tillegg til oppskriften på en fantastisk rabarbrapai med jordbær! Her får du en smakebit i form av oppskriften på syltet makrell.

 

Syltet makrell


4 porsjoner

3 makreller
2 dl sukker
4 dl eddik 7 %
6 dl vann

PEPPERROTKREM:


2 dl kremfløte
2 dl lettrømme
½ sitron
1 ts sukker
2 ss frisk pepperrot
Lag en lake av sukker, eddik og vann. Gi laken et oppkok og slipp makrellfiletene i laken. Deretter lar du laken koke opp en gang til før filetene tas ut av kjelen.
Pisk krem av fløten og bland inn rømmen. Smak til med saften av presset sitron, sukker og revet pepperrot. Vær forsiktig med pepperroten, smaken blir sterkere når kremen har stått en stund. Revet pepperrot kan eventuelt kjøpes på tube.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!