I Hjemmet nr. 16, som er i salg fra mandag 15. april, får du fire sider med oppskrifter på salater i ulike varianter, krydret med små tips og gode råd. Her får du en liten smakebit i form av oppskriften på én av dem:

 

Lun grønnsaksalat med posjert kylling



(4 porsjoner)

4 kyllingfileter
5 dl kyllingbuljong (utblandet)
8 små nypoteterFaksimile av fire siders oppslag i Hjemmet nr. 16 i 2013, med oppskrifter og bilder av fristende salater.
2 gulrøtter
4 grønne asparges
1 pk. sukkererter
1 pose reddiker
1 ss maisstivelse
2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
3 ss friske urter (f.eks. rosmarin,
basilikum, timian), hakkede
¿Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La filetene trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca. 10 min. Ta filetene ut av buljongen og la dem hvile på et lunt sted mens du koker grønnsakene.
Rens og skjær grønnsakene i ca. 3 cm store biter. Legg dem i buljongen og la dem koke knapt møre, ca. 3-4 min.
Løft grønnsakene ut av buljongen og legg dem på et varmt fat. Sil kraften.
Rør ut maisenna i litt vann og tilsett det i buljongen under visping. Kok opp og smak til med soyasaus og sitronsaft. Tilsett raust med hakkede urter rett før servering.
Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på fatet sammen med grønnsakene.
Hell litt saus over kjøttet og server retten rykende varm ved siden av. Poteter eller naturris passer godt til.

 

 

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!