De raske og gode påskemiddagene

I Hjemmet lærer du hvordan den gode påskemiddagen kan lages i en fei!

Tilbehøret tar ikke lengre tid enn kyllingens steking. Enkelt og godt. Er du på hytte uten ovn, kan kyllingen stekes i panne under lokk på relativt lav varme.
Tilbehøret tar ikke lengre tid enn kyllingens steking. Enkelt og godt. Er du på hytte uten ovn, kan kyllingen stekes i panne under lokk på relativt lav varme. Foto: Eva Brænd
Sist oppdatert

I Hjemmet nr. 12/2013, som er i salg fra mandag 19. mars, får du alle tipsene du trenger for en rekke raske og lettvinte påskemiddager. Under får du en smakebit på én av dem: Kyllingrulader med glaserte grønnsaker og stekte mandler.

 

Kyllingrulader



(4 porsjoner)

4 kyllingfileter (ca. 600 g)
salt
nykvernet pepper
frisk timian
persille
1 hvitløkfedd
8 skiver tynnskåret bacon (ca. 175 g)
½ dl vann
SAUS:
sky fra den ildfaste formen
2 dl Vikingmelk (kondensert, usøtet melk)
1 ts maisenna
GRØNNSAKWOK:
1 rød paprika
4 vårløk
150 g sukkererter
1 ss olje
1 ss smør
litt salt
TILBEHØR
kokt ris
50 g mandler
ev. ½ sitron13hj12FaksimilePaskemat.JPG

Brett ut kyllingfiletene og skjær hver i to like store filetstykker. Ha over salt, pepper og urter. Tvinn en baconstrimmel rundt hver og legg skjøten ned i en ildfast form. Stek dem i ovnen på nederste rille ved 225° i 15-20 min. Etter noen minutters steking, has litt vann i formen.
Visp sammen maisenna og Vikingmelk, løs opp skyen i formen og sil alt før det kokes opp under omrøring.
Del grønnsakene i biter, stek dem under omrøring på sterk varme og ha smør og en anelse salt på.
Kok ris etter anvisning på pakningen.
Rist hele mandler i tørr panne på lav varme og server dem til.
Server eventuelt en sitronbåt ved siden av kyllingen.

Denne saken ble første gang publisert 19/03 2013, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også