I Hjemmet nr. 8 får du oppskriften på syv smakfulle klassikere! Her kan du la deg friste av én av dem:

 

Lady Goldenglow



12-14 biter

125 g smør
2½ dl sukker
3 egg
4½ dl hvetemel
½ appelsin
1 dl melk
½ dl appelsinsaft
1½ ts bakepulver
1 ss kakao

FYLL:


100 g smør
300 g melis
1 eggeplomme
2 ss appelsinsaft
1 appelsin
½ pl. kokesjokolade
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn egg og mel vekselvis, tilsett bakepulver, melk og appelsinsaft. Rør godt om.
Smør en springform 24 cm i diameter. Legg halvparten av røren i klatter i formen, rør kakao i den resterende røren og fordel den innimellom den lyse røren. Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 45 min. Avkjøl kaken på rist.

Rør smør, melis, revet appelsinsaft og -skall og eggeplomme sammen til fyllet. Ta av 1/3 av fyllet, dette skal brukes til å dekke toppen av kaken. Resten av fyllet tilsettes smeltet og avkjølt sjokolade.

Del kaken i to og ha på halvparten av sjokoladefyllet. Legg på toppen og klem lett sammen . Dekk toppen av kaken med den lyse smørkremen og pynt med resten av sjokoladekremen. Om ønskelig kan kaken pyntes med revet appelsinskall.

Tips:

Om du ønsker en større kake, kan porsjonen dobles. Da passer det med en form som har diameter på 28 cm. Kaken holder seg godt i kjøleskap.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!