Smakfulle klassikere
Gode kakeoppskrifter går aldri av moten. Prøv noen av våre klassikere!
I Hjemmet nr. 8 får du oppskriften på syv smakfulle klassikere! Her kan du la deg friste av én av dem:
Lady Goldenglow
12-14 biter
125 g smør
2½ dl sukker
3 egg
4½ dl hvetemel
½ appelsin
1 dl melk
½ dl appelsinsaft
1½ ts bakepulver
1 ss kakao
FYLL:
100 g smør
300 g melis
1 eggeplomme
2 ss appelsinsaft
1 appelsin
½ pl. kokesjokolade
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn egg og mel vekselvis, tilsett bakepulver, melk og appelsinsaft. Rør godt om.
Smør en springform 24 cm i diameter. Legg halvparten av røren i klatter i formen, rør kakao i den resterende røren og fordel den innimellom den lyse røren. Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 45 min. Avkjøl kaken på rist.
Rør smør, melis, revet appelsinsaft og -skall og eggeplomme sammen til fyllet. Ta av 1/3 av fyllet, dette skal brukes til å dekke toppen av kaken. Resten av fyllet tilsettes smeltet og avkjølt sjokolade.
Del kaken i to og ha på halvparten av sjokoladefyllet. Legg på toppen og klem lett sammen . Dekk toppen av kaken med den lyse smørkremen og pynt med resten av sjokoladekremen. Om ønskelig kan kaken pyntes med revet appelsinskall.
Tips:
Om du ønsker en større kake, kan porsjonen dobles. Da passer det med en form som har diameter på 28 cm. Kaken holder seg godt i kjøleskap.Denne saken ble første gang publisert 18/02 2013, og sist oppdatert 01/05 2017.