4 porsjoner

4 epler
100 g brunt sukker
50 g smør
50 g rosiner
1 ts malt kanel
50 g nøtter
4 ss eplejuice
¿Varm ovnen til 190°.
Fjern kjernehus fra eplene med en kjernehusutstikker eller en kniv, men ikke stikk helt igjennom.
Bland sammen resten av ingrediensene utenom juice og nøtter. Trykk det ned i eplene. Sett dem i en passe stor ildfast form. Dryss nøtter over.
La eplene bake i ovnen 25-35 min (etter sort og størrelse). De skal mykne. For hvert tiende minutt skal eplene dynkes/overøses med eplejuice og kraften fra formen.
De smaker aller best lune - med kesam, vaniljesaus eller is til.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!