Karamellkake som få kan si nei til, og for noen går det med både to og tre stykker før magen er mett.

Karamellkake

Seig og innbydende. Sprø og knasende. I denne ukens Hjemmet får du oppskrifter på karamell i uimotståelige kaker og desserter. Vi hjelper deg til å lykkes med vår trinnvise instruksjon. I Hjemmet nr. 46, som er i salg fra mandag 12. november, får du en rekke fristende oppskrifter. Her får du en smakebit i form av oppskriften på en deilig karamellkake.



 



BUNN:
225 g smør, romtemperert
125 g brunt sukker
100 g sukker
4 egg
225 g hvetemel, siktet
2 ts bakepulver
½ dl fløte
GLASUR:
300 g sukker
1¼ dl vann
2½ dl kremfløte
400 g kremost
PYNT:
15 sjokoladekuler
knust karamell

¿Start med karamellen til glasuren først og la den avkjøle seg. Ha sukker og vann i en romslig kasserolle, skru på lav varme. La sukkeret løse seg sakte opp, men ikke rør (da kan det krystallisere seg). Når det virker som sukkeret er løst opp, skru opp varmen og la det koke til det får en mørk gylden farge, det tar omtrent 10-15 min.
Flytt kasserollen av platen og visp inn kremfløten. Når fløten er rørt inn, sett kasserollen på platen igjen en liten stund mens du visper til karamellen er blandet og smidig. Avkjøl, og sett
i kjøleskapet til du er klar til å bruke den.


Kakebunnen:

Ha smør og alt sukkeret i en bolle, visp til det blir lyst og kremete. Ha i to av eggene, visp godt. Ha i halvparten av melet, visp godt. Ha i de siste 2 eggene, visp godt før du rører inn resten av melet og bakepulveret. Ha i fløten og rør litt til.
Hell røren over i en smurt springform, 24 cm i diameter og stek bunnen ved 190° i ca. 30-35 min.
La bunnen avkjøle seg litt i formen før den legges på rist. La den avkjøles helt før den deles i to horisontalt.
Glasuren: Ha halvparten av kremosten i en bolle og visp inn ²/³ av den avkjølte karamellen. Legg den ene kakebunnen på et fat og ha glasuren oppå, spre den utover i et jevnt lag. Legg på den andre kakebunnen og spre resten av kremosten på toppen. Fordel resten av karamellen over glasuren. Pynt gjerne med hvite sjokoladekuler og et dryss med knust karamell (se rammesak).
Sett kaken kaldt til den skal serveres.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!