En litt annerleds torskemiddag. Fisken får mye smak fra tomater, bacon og friske urter.

Fiskehandlerens aller beste middagstips

Med disken full av fisk av prima kvalitet er det ingen sak for Frida og hennes kollegaer ved Risør Fiskemottak å trylle frem de lekreste middagsretter. I Hjemmet nr. 31 får du et godt utvalg oppskrifter som inspirasjon til å spise mer fisk! Her kan du prøve én av dem.



 

Torskeskiver med tomater og bacon



(4 porsjoner)

4-8 torskeskiver


(300-400g pr. person)


1 pk. bacon i skiver


1 pk. plommetomater


2 sjalottløk


2 hvitløkfedd


2 ss olivenolje


50 g smør


½ sitron, saften


friske urter, for eksempel oregano, basilikum, persille og timian


salt og pepper



Del tomatene i to og legg i ildfast form sammen med hakket løk og hvitløk. Vend inn olivenolje, salt og pepper og friske, hakkede urter etter smak.
Legg torskeskivene over tomatene, ha på salt og pepper før du legger baconstrimler i kryss over skivene.
Strø til slutt over litt mer friske urter, før du presser en halv sitron over og legger klatter med smør rundt om.
Stek retten midt i ovn, ved 200° i ca. 20 min.
Server med nykokte poteter.

 



Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!