(15-20 små kaker, eller to store)

MARENGS

:

6 eggehviter


2 ts hvitvinseddik


4 dl sukker


1 ts maisennamel


FYLL:


2 dl kremfløte


3 dl vaniljekrem


PYNT:


300 g friske jordbær


2 ss melis


1 lime



Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små reder med en fordypning i midten. Stek marengsen ved 150° i ca. 30 min og avkjøl på rist.
Finhakk jordbærene og vend inn melis, saft og revet skall fra en ½ lime. Visp kremfløten og vend den forsiktig inn i vaniljekremen.
Fyll kremen i marengsen like før servering og pynt med de marinerte jordbærene og litt av marinaden.
Server desserten straks, ikke la den stå for da vil marengsen bli seig og våt.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!